En door!

Geschreven door HB.

Nieuwkuijk 1 – Alem 1

Onder een prachtige zon en in een sfeervolle en druk bezochte ambiance ( ruim 450 toeschouwers) werd er afgetrapt. Onder die bezoekers uit Vlijmen, Drunen, Haarsteeg en Elshout. En ook Alem bracht een mooie supportersschare mee, mede gesteund door hun regionale verenigingen waaronder DSC Kerkdriel. Alle voorboden voor een heerlijke pot.

Nieuwkuijk startte goed, met direct al enkele kansen. Deze druk leidde in de 10e minuut tot een penalty waarmee Mitchel de 1-0 aantekende. Deze voorsprong gaf onze jongens geen vleugels. Alem was nam het initiatief over en dat leidde in de 35e minuut tot de 1-1. Het hard werkende Nieuwkuijk kwam echter maar moeizaam tot voetbal toe. De rust in met 1-1 was op dat moment oké. Na de rust eenzelfde spelbeeld. Alem had een licht overwicht en scoorde na 60 min de 1-2. Met het inbrengen van John van Dommelen, Roy Rozen en Max Raijmakers trachtte Patrick Berkelmans de wedstrijd te kantelen. En jawel, wat het hele seizoen al tegen zit, was nu aan onze zijde. Met enig geluk tikte de keeper een schot van Mitchel in zijn eigen doel: 2-2. Het spel werd feller en na een overtreding op Max werd er direct rood getrokken. Daarmee kwam er wat meer evenwicht in het spel hetgeen leidde tot de 3-2 van Max die perfect bediend werd door een koppende John. Een invallers-doelpunt! Na een charge op Mitchel uit een corner kon de volgende speler van Alem inrukken. Het was wachten op het eindsignaal. Dat kwam er om 10 over half 5....

Maar goed: gewonnen en op naar de finale. Volgende week tegen Hoge Vucht in Breda. Wij rekenen op een grote supportersschare.

Nieuwkuijk 2 – TEC 2
Ons 2e elftal heeft ook goede zaken gedaan tegen TEC uit Tiel. Met verzorgd en goed voetbal kwam Nieuwkuijk op een terechte voorsprong.
Na enkele overtredingen vlak na elkaar op Patrick, in de tot dusver sportieve wedstrijd, gaf de scheidsrechter een eerste rode kaart. Dat leidde tot wat onrust. Na een uur spelen heeft de scheidsrechter de wedstrijd gestaakt. Na de 4e rode kaart van TEC vond hij het welletjes.

Bij een terechte 3-0 score op het bord is de wedstrijd gestaakt. Echter, deze wedstrijd is niet uitgevoetbald. We weten niet of de wedstrijd nog uitgespeeld moet worden.
Er van uitgaande dat de winst blijft staan moet het 2e zondag thuis tegen DSC uit Kerkdriel. Komt ook ons 2e naar de promotie schreeuwen.