Afgelastingen

De KNVB houdt overzicht over de staat van de velden. Als er in een district teveel velden (dreigen te) worden afgekeurd, kiest de KNVB er voor om het gehele programma van een dag of weekend in een district te schrappen, soms alleen voor een bepaalde klasse of categorie. Soms is het de dag ervoor al duidelijk dat de wedstrijden vanwege de staat van de (meeste) velden in een district niet door kunnen gaan. Dergelijke KNVB-berichten worden op NOS-teletekst pagina 603 geplaatst. RKVV Nieuwkuijk speelt haar wedstrijden in district Zuid 1. Daarnaast worden afgelastingen ook op voetbal.nl weergegeven.

Het kan voorkomen dat de velden lokaal in te slecht staat verkeren. In dat geval wordt de beslissing tot het afgelasten van wedstrijden met een aanvangstijd tot 12.30 uur genomen rond de klok van 8.45 uur. Voor wedstrijden, die na 12.30 uur aanvangen, zal de beslissing in principe rond de klok van 11.30 uur worden genomen, tenzij al eerder is geconcludeerd dat de terrein en/of weersomstandigheden het spelen van wetstrijden op die dag onmogelijk maken.

De leiders van de elftallen worden op de hoogte gesteld van de afgelasting. Voor oefenwedstrijden die zelf door de trainer of leider zijn geregeld, graag zelf de tegenstander afbellen bij eventuele afgelastingen.

Trainingen

De beslissing tot het afgelasten van trainingen met een aanvangstijd vóór 19.30 uur zal steeds genomen worden rond de klok van 17.00 uur. Voor trainingen, die op of na 19.30 uur aanvangen zal de beslissing genomen worden om 18.30 uur, tenzij er eerder op die dag is geconcludeerd, dat de omstandigheden trainingsactiviteiten op die dag onmogelijk maken. Trainingen van de selectie (eerste en tweede elftal) gaan in principe altijd door.