Nieuwkuijk MO17-1

Maud Blitz, Kim Dekkers, Kristel van Drunen, Kiki van Hulten, Lola van Kessel, Eline Kok, Pam de Kort, Pien de Munnik, Lieke van de Sande, Veerle van Spijk, Floor Tiedemann, Tess Verhoeven, Dewi Verhoeven, Terre Vissers, Isa van de Water, Roma Wieleman

Trainer: Ruud Vissers
Begeleiding: Janneke Vissers, John Vissers, Lous van Zantvliet, Annemieke van Bokhoven

Trainingstijden: dinsdag 18:15 uur, donderdag 18:15 uur

Hoe vergaat het de MO-17 in de hoofdklasse

Geschreven door Louske.

Nadat ik er door enkele clubleden op aangesproken was dat ze mijn verslag miste op de site, vandaag dan toch weer in de pen of nou ja de tablet om een verslag te maken. En ja dan maak ik er ook maar een die in het seizoen tot nu toe gaat samenvatten.
Zo zijn we het seizoen weer begonnen met drie beker wedstrijden die we alle drie met winst wisten af te sluiten, want ja na behaalde succes van het afgelopen seizoen, was die bekerwinst toch wel een heel mooi toetje na ons kampioenschap. Dus de eerste horde is alweer genomen en das altijd lekker.

En zo komen we dan aan bij onze eerste competitie wedstrijd in de hoofdklasse, en ja das weer even wennen, maar goed hier kwamen we met een gelijkspel goed uit de bus. Ons dieptepunt tot nu toe was wel de uitwedstrijd in Zierikzee. Ja jullie lezen het goed, Zierikzee , anderhalf uur rijden , en ontzettend pokke weer. Omdat onze vaste fantastische grensrechter die dag moest werken, mocht ik lekker vlaggen. En wat is dat heerlijk in dat pokke weer. Niet dus. En ik was dus na de verloren wedstrijd (ook dat nog) zeik nat, jakkes. En dan nog anderhalf uur terug de auto in. Nee daar wordt je niet blij van op zo'n dag. Maar goed ook slechte dagen gaan voorbij, en het mooie van voetbal is , dat je iedere week opnieuw een kans hebt.
Inmiddels zijn we ook helemaal in het nieuw gestoken, nieuwe shirts, broeken, sokken, thermo shirts , inloop shirts, poloshirt, en tassen , super mooi allemaal. En natuurlijk alle sponsors hartstikke bedankt voor al deze mooie spullen. Soms is het net een mode show in de kleedkamer maar de meiden en de begeleiding zien er knap uit. Smile
Wat een mooi gezicht als er een elftal de kantine binnenloopt in allemaal dezelfde shirts.
Maar het gaat natuurlijk om het voetballen, en dat doen de meiden op zijn tijd heel goed, en soms ook niet natuurlijk, soms slepen we met hard werken er een mooie overwinning uit, en soms beginnen we zo slecht, dat we met 2-0 achter staan in de rust , maar dan na de rust wel de veerkracht en motivatie hebben om weer te gaan voetballen en dan toch nog met een gelijk spel van het veld af te lopen.

En gisteren mochten we naar het gezellige Terheijden, met een mooie kantine, echt gras op de velden, alleen een beetje vroeg. Maar goed, dit keer deed het onze meiden niks, want vanaf het begin af aan, werd er goed gevoetbald , goed overgespeeld en werden er mooie doelpunten gemaakt. We stonden al snel op een 2-0 voorsprong. Toch lieten we Terheijden weer terug komen in de wedstrijd, en die konden de 2-1 maken. Zo kabbelde we naar de rust toe, en in de 40e minuut, vond Veerle het welletjes en schoot van afstand de 3-1 binnen, alleen had niemand dat door, alleen Veerle zelf. Van een afstand leek het net of de bal er over heen ging. Na de gebruikelijke peptalk in de rust gingen we vol vertrouwen de 2e helft in. En door het goede samenspel liepen we snel uit en scoorden we de ene goal na de ander ( tegelijk kan namelijk niet) zo konden we met een lekkere 7-1 overwinning weer huiswaarts keren. Maar niet nadat we even ons momentje hebben gepakt om te genieten dat we boven aan staan in de hoofdklasse . (jaja, er zijn een paar ploegen die wat minder gevoetbald hebben, maar toch) we hebben er maar een screen shot van gemaakt, leuk voor in het plakboek later.
En als kers op de taart hadden we gisteren nog de afscheidsreceptie van Fried van de Water. Voor ons de geweldige opa van Isa. Isa bood haar Opa namens de gehele jeugd een prachtig kado aan, voor de vele jaren die hij als voorzitter zich heeft ingezet op de club. Fried natuurlijk namens ons allemaal hartelijk bedankt voor de afgelopen 20 jaar en wat je allemaal voor de club gedaan hebt. En nu je meer tijd hebt, kan je nog vaker bij ons komen kijken samen met Antoinnette.
Al met al, gaan we best lekker in de hoofdklasse, en voetballen we met zin.

Spreuk van de week
Als je gemiste kansen na blijft staren
Zie je je nieuwe kansen niet.