Jelle van Buul; Luc van Drunen; Dorus Elshout; Milan van Esch; Jurgen Fitters; Thomas Geerts; Sven van der Heijden; Miquel de Wijs; Jelle Damen; Lars van Baardwijk; Jorn Meerburg; Jens van Oijen; Max van den Heuvel; Nick Couwenberg

Begeleiding: Roy Fitters, Erik van Esch, Angelo van Drunen, Patrick Meerburg, Rik de Langen en Sjors van Aalst

Trainingstijden: Maandag 19:30 tot 21:00 uur Donderdag 18:00 tot 19:30 uur

JO17-1 laat Engelen diep gaan!

Geschreven door JO17.

Na de eerste twee bekerwedstrijden gewonnen te hebben stond nu de laatste in de groep op het programma tegen Fc Engelen. Doordat Hoofdklasser Engelen die ook kampioensambities uitgesproken hebben ook de eerste twee wedstrijden gewonnen had kon het nu wel eens spannend worden omdat ze moesten winnen om door te gaan.

En omdat wegens omstandigheden een aantal spelers niet aanwezig waren hadden we Daan en Jorg van de JO15 geregeld. En waar we een niet de beste warming up hadden door ruimte gebrek was niet iedereen meteen scherp. Het was de eerste minuten dan ook veelal Engelen die probeerde te voetballen maar het heel lastig gemaakt werden. Na een  minuut of tien kregen we steeds meer grip op de wedstrijd en de lopende spelers. Engelen had soms handen en voeten nodig om ons spel af te stoppen. In de 20e minuut was het Luc die de bal oppikte en een aantal personen passeerde maar in de sandwich genomen werd binnen de 16 en dus een penalty die Jurgen beheerst binnen schoot 0-1.  Het was vooral spannend en Engelen schuwde niet om er soms hard in te gaan. Helaas was het in de 22e minuut Engelen die via de zijkant doorkwam en een voorzet binnen werkte 1-1. Het spel bleef in een hoog tempo op en neer gaan en waar we een paar keer goed stonden werd er helaas weer een vlagsignaal gegeven en floot de scheids dus voor buitenspel. Ook Tita tovernaar zat zich enorm te verbijten op de bank. En waar het bijna rust was kreeg Thomas nog een duw die ongelukkig viel op het stroeve kunstgras en dus niet meer omhoog kon. De scheids van Engelen blies in overleg met de aanvoerders voor rust en zou de overige tijd de tweede helft erbij doen. Helaas moesten we later het bericht horen waar we al bang voor waren dat Thomas zijn sleutelbeen gebroken heeft en dus weer een tijdje zoet is.

Tijdens de rust heeft Daan zijn warming-up gedaan om de back positie van Thomas in te vullen. De tweede helft was er ook weer een in hoog tempo waar we hard moesten blijven werken. Engelen ging nog harder spelen met of zonder bal in de buurt, en waar Jurgen goed wegdraaide werd er een voet over de bal gezet vol op de enkel en dit eigenlijk een verwijdering had moeten zijn. En waar de vrije trap in de 55e minuut door Jurgen genomen werd kopte Dorus goed binnen en was er opnieuw de voorsprong 1-2. Opnieuw konden we weer niet lang van de voorsprong genieten waar Engelen 3 minuten later al weer de gelijkmaker scoorde 2-2. En nog werd het harder waar een aantal spelers van Engelen al geel hadden bleven ze ook verbaal tegen de scheids aan de gang die aan gaf de jongens geen kaart te geven omdat ze er al een hadden. Even later begon de vermoeidheid toe te slaan en werd het nog harder werken. In de 61e minuut was het Engelen dat wegliep en we de tegenstander een duw gaven en dus nu een terechte penalty voor Engelen en geel voor ons. En waar de 10 van Engelen telefoneerde naar de linker hoek was het signaal ook bij Max binnen gekomen die dus ook goed stopte waardoor het 2-2 bleef. En hoe verder de wedstrijd vorderde des te beter werd zichtbaar dat wij pas in de vierde week van de voorbereiding zitten waar we pas een week 2x hebben kunnen trainen en Engelen zelfs al een wedstrijd of zes in de benen hadden. In de 65e minuut was er een diepe bal die door de spits van Engelen goed gecontroleerd werd en ook binnen geschoten eh dus 3-2.
De pijp was behoorlijk leeg maar toch bleven we druk zetten en op zoek naar de gelijkmaker. En weer waren er flinke overtredingen waar zelfs bij een van onze spelers vijf noppen in de nek staan die maar met geel bestraft werd. Helaas mochten de laatste vijf minuten ons niet meer gunstig zijn omdat de scheids van Engelen een seintje had gekregen om af te fluiten terwijl er op onze klokken 39 min en 34 seconden stond, we er nog tijd van de eerste helft zouden bij krijgen en er zeker nog 3 minuten blessuretijd zou moeten volgen. Want wij drongen flink aan en hadden aan een gelijk spel genoeg ivm een beter doelsaldo en waren ze er bij Engelen niet gerust op.

Na dit laatste fluitsignaal werd er dan ook flink gejuicht aan Engelen zijde wat al weer aangeeft hoe blij ze zijn met deze zware overwinning en was het duidelijk dat we goed weerstand hebben gegeven aan een kampioenskandidaat van de Hoofdklasse die heel erg diep hebben moeten gaan om de overwinning binnen te slepen.
Wel was het goed dat de speler van Engelen na afloop keurig contact heeft gezocht met Thomas om te vragen hoe het ging met zijn schouder.