Nieuwkuijk B1 | JO17 | 2e klasse B27 | Zuid 1

Ralf van Baardwijk, Jelle van Buul, Nick Couwenberg, Jelle Damen, Luc van Drunen, Dorus Elshout, Milan van Esch, Jurgen Fitters, Thomas Geerts, Max van den Heuvel, Bart Langens, Jesse van der Lee, Jorn  Meerburg, Miquel de Wijs

Trainer: Erik van Esch
Begeleiding: Bas Bloks, Angelo van Drunen, Patrick Meerburg

Trainingstijden: maandag 19:30 uur, woensdag 19:30 uur

JO17-1 pakt goed overwinning

Geschreven door JO17-1.

Na vorige week een belabberde wedstrijd te hebben gespeeld moesten we nu aantreden tegen het fysiek sterke Reusel sport dat in de beker keurig 2x had gelijk gespeeld tegen een hoofdklasser. We konden er dan ook rekening mee houden dat deze ploeg niet zo maar effe aan de kant zou worden gezet.

Vanaf de aftrap was het al meteen duidelijk dat het een mannelijke wedstrijd zou worden en we collectief alert moesten blijven. Het begin van de wedstrijd was dan ook iets meer voor Reusel die met hun snelle spelers snel het spel wilden verleggen. Na een minuut of tien kregen we er iets meer grip op en moest Reusel aan verdedigen gaan denken omdat we steeds gevaarlijker werden. En waar de keeper van Reusel nog een paar goede ballen pakte was het Jelle die de bal strak voor gaf en Jurgen keurig binnen tikte 1-0. Reusel probeerde wel maar kon er niet door komen door het collectieve verdedigen. En waar de eerste voorbij gespeeld werd was er altijd de tweede of derde die ingreep. Er werd soms heel erg goed veldspel op de mat gelegd met goede combinaties waar alleen de afronding nog aan schortte waardoor we met een 1-0 de rust in gingen.

Tijdens de rust werd er aangegeven wat er allemaal goed ging en waar we op sommige momenten net iets slimmer konden zijn. De tweede helft met dezelfde elf weer het veld in om de punten in Kuijk te houden. De tweede helft wilde Reusel iets meer en ging het spel soms snel heen en weer en kregen allebei de ploegen wat kansjes maar kantelde de wedstrijd steeds verder naar onze kant. In de 55e minuut was er opnieuw een strakke voorzet van Jelle waar men keurig liet lopen waardoor Dorus in kon schieten 2-0. De wedstrijd werd nog harder en er werd af en toe wat grimmiger het duel in gegaan. De goede scheidsrechter hield het keurig kort waardoor het ook een strijd bleef. In de 60e minuut was er de snelle twaalf die naar binnen kwam en Nick vanaf de andere kant en net buiten de zestien vol tegen elkaar liepen. Er waren even wat zorgen om beide spelers maar dat was na een korte periode gelukkig weer minder.  De vrije trap die hierop volgde werd binnen geschoten 2-1. Maar ondanks het tegen doelpunt werden we steeds sterker en kon je goed zien hoe ver we zijn. Er kwamen steeds meer kansen en er werd sterk gespeeld.  In de 72e min. was het Jelle v Buul die doorkwam en de 3-1 maakte. En waar het nog niet genoeg was werd ook nog een paar keer de lat getroffen en stond de keeper in de weg tot de 82e minuut toen Jorg een opgelegde kans binnen schoot. Even later was er het eindsignaal en wisten we dat punten in Nieuwkuijk bleven.

Volgende week komt Taxandria op bezoek die ook een sterke ploeg hebben en ook punten nodig hebben.

Taxandria  -  Acht verzet
WSC   -   S.C.I.  0 – 2