Jelle van Buul; Luc van Drunen; Dorus Elshout; Milan van Esch; Jurgen Fitters; Thomas Geerts; Sven van der Heijden; Miquel de Wijs; Jelle Damen; Lars van Baardwijk; Jorn Meerburg; Jens van Oijen; Max van den Heuvel; Nick Couwenberg

Begeleiding: Roy Fitters, Erik van Esch, Angelo van Drunen, Patrick Meerburg, Rik de Langen en Sjors van Aalst

Trainingstijden: Maandag 19:30 tot 21:00 uur Donderdag 18:00 tot 19:30 uur

JO17 verliest van efficiënter Theole !!!

Geschreven door Leiding JO17-1.

Na een hele lange winterstop die ook nog een vervolgd werd met wat afgelastingen mocht er nu eindelijk gebald worden en wel tegen Theole die in de andere eerste klasse gewoon eerste zijn geworden. En waar we Theole nog kennen uit eerdere jaargangen wisten we dat we de snelle behendige spelers goed moesten dekken.

Om half drie werd dan ook afgetrapt en was er meteen druk naar voren wat resulteerde dat we  binnen de 50 seconden al voor de keeper kwamen maar de verkeerde beslissing namen. Theole liet dan ook meteen zien dat het een omschakelploeg is en ging direct over de zijkant naar voor en waar de back niet goed in greep, de bal voor langs gespeeld werd en vervolgens teruggelegd op de 20 meter, was daar een speler van Theole die de bal half raakte maar hem zo via Max de goal in zag stuiteren, 0-1. Dat was nou net wat we niet gewild hadden, maar ja gewoon weer gaan aanvallen. We speelden goed met druk naar voren en dat leverde wat goede kansen op zo stonden we een op een met de keeper, werden de ballen net niet tussen de palen gedrukt en moesten we maar blijven proberen. Ook de scheidsrechter durfde niet echt beslissingen te nemen waardoor er dus bij een overtreding op de 5 meter geen penalty werd gegeven en zo ook niet toen de Theole speler de bal op arm kreeg. Het wilde niet en de uitstekende keeper hield er alles uit. De eerste 20 minuten waren dan ook grotendeels voor ons en wat omschakelingen van Theole maar daarna ging er veel mis. In de 28e minuut was er weer een uitbraak van Theole waar er vanuit de hoek voorgegeven werd, maar tot ieders verbazing de bal in de verre hoek viel 0-2. Het wilde niet en we werden zelf steeds slordiger om steeds dezelfde persoon te zoeken ipv te gaan voetballen. En op het moment dat we hoopte dat hij er net voor rust toch in zou gaan gebeurde dat ook alleen dan aan de verkeerde kant. Dwars door de as werd er gecombineerd en door ons verkeerd ingestapt en vervolgens de bal nog eens precies in het voetje gelegd en dus viel de 0-3. Het was z’n wedstrijd waar we uiteindelijk achter de feiten aanliepen.

De rust kwam dan ook net een minuutje te laat maar dat hoort bij het spelletje. In de rust was er dan ook de nodige toelichting wat er allemaal mis ging en was het muisstil. Het gebeurt niet zo vaak dat er een donderspeach moet zijn in de rust maar als het moet werkt het meestal wel. Er werden wat nieuwe afspraken gemaakt wat de doen om het eea nog te laten kantelen.  De kleedkamer uitgekomen was binnen vijf minuten al duidelijk dat ook deze afspraken vandaag te veel waren en we moesten hopen dat er snel een goaltje viel.

Ook de tweede helft kregen we wel redelijk wat kansen maar moet hij dan wel langs die keeper die een geweldige pot stond te keepen (man of the match ) waardoor hij er echt niet in mocht. En waar opnieuw er hands werd gemaakt in de zestien werd er helaas nog steeds geen beslissing genomen waardoor het ook niet makkelijker werd. Een kwartier na rust viel voor ons het doek toen Theole hun vijfde kans kregen maar wel de 0-4 aantekende.  En waar het allemaal toch niet wilde brachten wij in de punt zestien ook nog eens de tegenstander tegen het gras wat ook een penalty had moeten zijn, maar ook deze werd niet gegeven en de bal werd 5 meter verder erbuiten gelegd. Jammer dat er links en rechts niet opgetreden was waardoor het voor de jongens ook allemaal niet duidelijker werd.
Volgende week staat de kraker uit tegen Haarsteeg op het programma waar we de heren gelukkig niet voor hoeven te motiveren, want dat gaat in deze potjes vanzelf, aftrap 14.45 uur