Jelle van Buul; Luc van Drunen; Dorus Elshout; Milan van Esch; Jurgen Fitters; Thomas Geerts; Sven van der Heijden; Miquel de Wijs; Jelle Damen; Lars van Baardwijk; Jorn Meerburg; Jens van Oijen; Max van den Heuvel; Nick Couwenberg

Begeleiding: Roy Fitters, Erik van Esch, Angelo van Drunen, Patrick Meerburg, Rik de Langen en Sjors van Aalst

Trainingstijden: Maandag 19:30 tot 21:00 uur Donderdag 18:00 tot 19:30 uur

JO17 eenvoudig langs Altena

Geschreven door JO17.

Na opnieuw weer een week niet gevoetbald te hebben omdat de knvb een inhaalprogramma over heeft geslagen mochten we nu tegen Altena in Nieuwendijk. Altena is een club waar met onze jongens nog nooit tegen gespeeld hebben dus weten we ook niet wat we kunnen verwachten.

Het begon al lekker want we moesten de warming up doen samen met de tegenstander op een veldje wat precies goed is voor de JO-8. Zo is het dus overal iets, bij de ene mag je niet spelen als het 5 minuten regent en bij de ander mag je geen warming-up doen op gewoon gras omdat je anders zand onder je voetbalschoenen zou kunnen krijgen en dat is niet goed voor het rubber. Nou maar snel naar de wedstrijd dan, of niet. Ook dat was nog niet zo eenvoudig want de goede scheidsrechter vond dat bij ons de rugnummers ontbraken, en heeft blijkbaar de weekendwacht van de KNVB gebeld die vertelde dat het eigenlijk verplicht is. Dit is dit seizoen al de 7e keer van de 16 wedstrijden die we gespeeld hebben waar dit ter discussie komt. Wat zou het fijn zijn als we deze discussie niet meer krijgen en we gewoon met het spelletje waar het om gaat bezig kunnen zijn.

Nou dan toch maar de aftrap en al snel was het duidelijk hoe de kaarten waarschijnlijk verdeeld werden. We hadden veel balbezit en er werd met vlagen heel erg goed gevoetbald. We moesten wel tot de 12e minuut wachten tot Jurgen de 0-1 binnen werkte na een goede voorbereiding. In de 22e minuut de 0-2 ook door Jurgen en in de 40 min werd Dorus in stelling gebracht die er 0-3 van maakte.
Altena wilde wel maar kon geen vuist maken waardoor we met deze stand gingen rusten.

Tijdens de rust aangegeven dat het met dit warme weer niet makkelijk spelen was op een rubberen mat die het nog eens warmer maakte. Veel vaseline smeren en even gehad wat de opdracht was. Zorgen dat je na 20 min de 0-4 op het bord hebt staan en lekker uitspelen. De tweede helft begon Altena in een iets andere opstelling wat voor ons nog beter was. We speelden gewoon op dezelfde manier verder en zochten goed de ruimtes. En waar een afspraak gemaakt was in de rust wisten de jongens zich keurig aan de afspraak te houden en schoot Dorus precies in de 20e min na rust de 0-4 binnen. Een minuutje later was het Milan die een goede solo maakte en er 0-5 van maakte waarna het gas eraf ging. Uiteindelijk kregen we in de 77e minuut nog een vrije trap die goed geplaatst binnenkant paal binnen geschoten werd door Milan 0-6. Even later floot de uitstekende jonge scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd. Volgende week staat de lastige wedstrijd tegen de nr 2 Den Dungen op het programma die er rustig op los scoren met gemiddeld 7 doelpunten per wedstrijd. Voor de liefhebbers, de aftrap is om 14.30  uur in Nieuwkuijk.