Jelle van Buul; Luc van Drunen; Dorus Elshout; Milan van Esch; Jurgen Fitters; Thomas Geerts; Sven van der Heijden; Miquel de Wijs; Jelle Damen; Lars van Baardwijk; Jorn Meerburg; Jens van Oijen; Max van den Heuvel; Nick Couwenberg

Begeleiding: Roy Fitters, Erik van Esch, Angelo van Drunen, Patrick Meerburg, Rik de Langen en Sjors van Aalst

Trainingstijden: Maandag 19:30 tot 21:00 uur Donderdag 18:00 tot 19:30 uur

JO17 houdt ook na koningsdag de punten in Kuijk.

Geschreven door JO17.

Er stond ondanks de meivakantie en dag na koningsdag toch een wedstrijd op het programma tegen Sleeuwijk die we al eerder hadden willen verzetten. Na vooraf duidelijk met de scheids besproken te hebben dat we geen rugnummers hebben konden we met 11 spelers van onszelf en aangevuld met 3 JO15 spelers starten tegen Sleeuwijk.

Al snel was er heel veel overwicht en bleek het veel eenrichtingsverkeer te gaan worden. In de 2e minuut was het dan ook Jurgen die al voor de 1-0 tekende. Direct na de aftrap hing al de 2-0 in de lucht, alleen moesten we nog 5 minuten wachten totdat hij opnieuw door Jurgen binnen geschoten werd 2-0. En de ene na de andere speler liep er doorheen en Sleeuwijk had steeds handen en voeten nodig om ons tegen te houden. In de 17e minuut was het Milan die na een solo door 2 man in de tang genomen werd en de scheids door liet spelen omdat de bal richting een van onze spelers ging die ongelukkig in botsing kwam met de keeper. Deze keeper moest met een blessure het veld verlaten waardoor er een veldspeler in de goal moest. Doordat het spel stil had gelegen en er een ander keeper in kwam bracht het bij ons een stukje gelatenheid.  En het was net of ze uit Sleeuwijk de toverdoos mee hadden genomen, want deze jongen kon echt wel keepen. Tot 2x toe pakte hij een op een en vervolgens tikte hij ook nog eens een schot van Lars uit de kruising. Doordat wij het nog niet definitief afmaakte bleef de wedstrijd nog open en konden we opgelucht ademhalen nadat Sleeuwijk er eens uitkwam en direct met zijn tweeën voor Max verschenen. En omdat ze elkaar in buitenspelpositie aanspeelde kon het dus geen doelpunt opleveren.

Even later was het rust en waren er ondanks de voorsprong toch nog wel wat kanttekeningen gemaakt. Ook waren er een aantal positieve elementen te zien in de wedstrijd die duidelijk getraind zijn. De tweede helft zou iets anders moeten en hadden we afgesproken om snel de voorsprong uit te breiden. De tweede helft was dan ook gewoon eenrichtingsverkeer alleen stond het vizier niet op scherp. Maar na een vijftal pogingen was het uiteindelijk toch Lars die hem in tweeën in schoot 3-0. En waar we maar mogelijkheden kregen en zelfs van op de doellijn miste was er uiteindelijk in de 60e minuut Milan die na een goede combinatie nu gelukkig wel eens zelfzuchtig was en 4-0 maakte. Na deze treffer zijn we lekker verder gegaan met aanval maar bleven we maar steeds de gelegenheids keeper op onze weg vinden. De jongens van de JO15 zijn allemaal lekker ingevallen. Na 80 minuten van de goede scheidsrechter het wel genoeg en telde geen extra tijd toe en waren er opnieuw 3 punten voor ons na een belabberde wedstrijd. Na de wedstrijd was er een hele discussie tussen de leider van Sleeuwijk die de scheids blijkbaar in de rust aangesproken had omdat wij geen rugnummers hebben en hun er zeker van zijn dat dit wel moet. We hebben toen de wedstrijd afgelopen was en de leider opnieuw begon na een klein half uurtje zoeken, en veel woorden over en weer in het secretariaat naar de juiste papieren van de KNVB gekeken waarin staat dat het niet hoeft. Wij vinden het ondertussen steeds vervelender worden dat het wekelijks steeds vaker over die rugnummers gaat dan we een wedstrijd kunnen analyseren. Hopelijk kunnen we volgend seizoen als we met deze lichting 1e kl in de JO19 gaan voetballen deze nummer perikelen achter ons laten en bezig zijn met lekker gaan voetballen.

Volgende week spelen we uit bij SCI die wat wisselende resultaten boeken.