In willekeurige volgorde:

Boaz van der Aa; Milan van der Aa; Maarten Dekkers; Billy van Dommelen; Lars de Kort; Viggo Kuys; Jasper van de Sande; Lucas Velthuijzen; Wouter van Kessel; Thijs Vermeulen; Stef van Beurden; Milan Oomen

Trainers: Ralf van Baardwijk, Silvester van der Aa en Thieleman van Aerle
Begeleiding: Annemieke van Aerle, Wilbert Kuijs en Gidie van der Aa (vlagger)

Trainingstijden: maandag 18:00 uur, woensdag 18:00 uur

Staking overschaduwt topprestatie JO13-1

Geschreven door Ralf van Baardwijk.

Na helaas een aantal nederlagen op rij, een wisseling in de speelwijze en twee weken vakantie konden de jongens dit keer aan de bak tegen koploper CHC. Een tegenstander die altijd verrassend uit de hoek kan komen, want ze staan immers niet voor niets bovenaan.

Tijdens de wedstrijdbespreking hebben we met elkaar afgesproken dat we niet te veel met de tegenstander bezig moesten zijn, maar we ons moesten focussen op onze eigen (nieuwe) manier van spelen, die ondanks de nederlagen toch voor positivisme zorgde. Na een goede warming-up begonnen we aan de wedstrijd.

Na een onoplettendheid achterin keken we al snel tegen een 0-1 achterstand aan, maar wat tekenend is voor onze ploeg, is dat we nooit opgeven en keihard blijven werken om er een mooie wedstrijd van te maken. Na een tactische omzetting kwamen we op gelijke hoogte. Mooi om te zien dat wat werd besproken in de kleedkamer ook tot uiting komt in de wedstrijd. Het spel golfde daarna op en neer, maar een 1-1 ruststand was dan ook terecht.

Tijdens de rust werden de wel bekende puntjes op de i gezet en werd nogmaals benadrukt dat we niet te veel naar de tegenstander moesten kijken.
In de tweede helft werd duidelijk dat CHC echt kampioen wilde worden en de druk op onze defensie nam toe. In verslagen noemen wij nooit namen, maar dit keer willen wij onze Maarten toch even noemen, want hij had een aantal wereldreddingen. Hoe langer het 1-1 bleef, des te nerveuser onze tegenstanders werden. Dit resulteerde dan ook in een aantal overtredingen waar de nodige verzorging voor nodig was. Toch kwam CHC na 43 minuten spelen op 1-2 na een bal die zomaar de kruising in vloog. De wedstrijd werd er niet leuker op, want de ene overtreding bleef de andere opvolgen. Tien minuten voor tijd kregen we een vrijetrap na de zoveelste tackle. De bal belandde op de paal en vanuit de rebound werd de gelijkmaker binnen getikt vanuit een reglementaire positie. Een enorme uitbarsting van vreugde van Kuijkse zijde, maar niet van de andere kant. Daar liep de frustratie hoog op en na een overvloed van verbaal geweld en fysiek contact, besloot de prima leidende scheidsrechter om met nog 9 minuten te spelen de wedstrijd te staken.
Een terechte beslissing van de leidsman, maar jammer dat het zo heeft moeten lopen. Ook willen bij als JO13-1 een compliment maken naar het jeugdbestuur, die de situatie goed hebben begeleid.
Al dit gedoe doet echter niets af aan de topprestatie van onze jongens om 2-2 te spelen tegen de koploper. En iedereen was het er wel over eens dat dit een terechte eindstand was.
Deze week weer lekker trainen en er alles aan doen om zaterdag tegen Theole misschien wel meer dan een punt pakken.