Nieuwkuijk 1 | 3e klasse C | Zuid 1

Begeleiding:

Trainingstijden: dinsdag 19:30 uur tot 21:00 uur, donderdag 19:30 uur tot 21:00 uur

Nieuwkuijk 1- Zwaluw VFC 1 2-1

Geschreven door Hoofdbestuur.

Vanmiddag werd de wedstrijd Nieuwkuijk 1- Zwaluw VF 1 op het zonovergoten "sportpark Nieuwkuijk" gespeeld. In dit stadium van de competitie en met de huidige standenlijst in het achterhoofd is elke wedstrijd vanaf nu belangrijk om de nacompetitie te ontlopen.

De schrijver van dit stuk was niet persoonlijk aanwezig bij dit duel en moet zich dus laten leiden door de impressie, die hem via de app heeft bereikt.  Nieuwkuijk kwam in de 22e minuut door Michael Kivits via een puntertje in de uiterste hoek aan een 1-0 voorsprong.  Na deze bevrijdende openingstreffer kwam Nieuwkuijk meer aan voetballen toe en waren er mooie kansen voor Brent de Wijs, die in de 30e minuut rakelings de kruising van het doel miste en in de 45e minuut  voor Mitchell  Fitters met een mooi schot, dat door de keeper van Zwaluw VFC uit het doel gegrabbeld moest worden.

Na de rust kwam Zwaluw VFC  sterker uit de kleedkamer en in de wedstrijd, wat in de 57e minuut resulteerde in een twijfelachtig buitenspeldoelpunt, maar wel de 1-1 op het scorebord bracht. In de 67e minuut was er een "bijna doelpunt" voor Nieuwkuijk  na een kopbal van Brent de Wijs uit een vrije trap. Bijna doelpunten tellen echter niet, maar in de 71e minuut was het toch opnieuw  raak door een benutte penalty van dezelfde Brent de Wijs, nadat Roy Fitters in het strafschopgebied werd gevloerd. In de 82e minuut was er nog een beste kans voor Mitchel Fitters: zijn vrije trap ging echter net over het vijandelijke doel. De tweede helft werd vooral gekenmerkt door de lange bal , waarmee Zwaluw VFC  succes probeerde  te behalen en niet  slaagde in die opzet. Nieuwkuijk was verder het tweede deel van de tweede helft de bovenliggende partij in deze wedstrijd, die dus uiteindelijk met 2-1 winst kon worden afgesloten. Belangrijke punten om in de race te blijven, zeker nu ook de directe concurrenten winstpunten wisten te pakken.

Geen winnaar in derby

Geschreven door Hoofdbestuur.

In een geweldige ambiance door het schitterende weer en door het talrijke opgekomen publiek werd vanmiddag de wedstrijd tussen Nieuwkuijk  en Vlijmenense Boys gespeeld. De belangen voor beide elftallen voor deze wedstrijd waren groot;  de wedstrijdtypering  vooraf was dan ook dat deze wedstrijd met recht een zespunten wedstrijd kon  worden genoemd. Een winnaar was vooraf moeilijk te voorspellen, al zal daar in beide kampen anders over gedacht zijn.

Nadat het Team van de maand, de J-O9 1 de teams naar het veld had begeleid en de pupil van de week, Elena van den Hoven,  haar verantwoordelijkheden had verricht kon door het fluitsignaal van de scheidsrechter van deze middag, de heer van Ooijen de wedstrijd een aanvang nemen.

Vlijmense Boys begon uitstekend aan de wedstrijd en was in de eerste helft ook de betere ploeg. Het was aan het uitstekende keeperswerk van Reno van Engelen te danken, dat Nieuwkuijk niet tegen een onoverbrugbare  achterstand aan keek. Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant in de negentiende minuut door een benutte penalty van Brent de Wijs, na dat de Vlijmense sluitpost een speler onnodig ten val bracht in het strafschopgebied. Lang kon Nieuwkuijk niet van deze voorsprong genieten: in de tweeentwintigste minuut bracht Youri Ruijken de op dat moment verdiende gelijkmaker op het scorebord.

Nieuwkuijk kwam in de tweede helft beter uit de startblokken en wist de meer druk te zetten op de Vlijmense verdediging, waardoor het meer en meer een echte wedstrijd ging worden. Het voetbal was dan misschien niet hoogstaand, maar er was meer strijd, zoals ook een echte derby verdiend. Vlijmense Boys wist een aantal uitstekende kansen te creeeren, maar de beste kansen waren toch voor Nieuwkuijk via Brent de Wijs en Alex van de Water. Helaas wisten beide teams het net niet meer te vinden.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd dus in 1-1, een uitslag waarmee de beide teams, gezien het spelbeeld en de kansen  tevreden konden zijn. Het was een geweldige voetbalwedstrijd onder voortreffelijke leiding van de heer van Ooijen, die de derbysfeer goed aanvoelde.