Nieuwkuijk 1 | 4e klasse D | Zuid 1

Begeleiding:

Trainingstijden: dinsdag 19:30 uur tot 21:00 uur, donderdag 19:30 uur tot 21:00 uur

Eerste elftal bakt er weinig van in Haarsteeg

Geschreven door Piet Sanders.

Als Kuijkse, vaste supporter verwacht je dat de spelers in de derby tegen Haarsteeg kunnen laten zien dat ze met passie, strijd en beleving goede tegenstand kunnen bieden tegen deze tegenstander, die al heel wat jaren in de 3e klasse speelt. Immers dan heb je wellicht kans op een mooie uitslag. Hier zal ook zeker over gesproken zijn in de voorbereiding van deze derby, maar in het veld was van deze bedoelingen helaas weinig of niets terug te zien . Haarsteeg was voetballend een klasse beter, toonde wel inzet en beleving over de gehele wedstrijd en wij, wij  kwamen op alle fronten tekort. De uiteindelijke 4-0 nederlaag is daarmee gemakkelijk verklaard en geeft maar weer eens aan dat het een moeilijk seizoen zal worden als er zo gespeeld gaat en blijft worden. De conclusie dat we  niets te zoeken hebben in de derde klas, gaat misschien iets te ver, maar o.a. de spelers zullen moeten beseffen dat het anders zal moeten. Haarsteeg nam meteen het initiatief in de wedstrijd en liet zien  dat ze over meer kwaliteiten en inzet beschikten dan wij en het was dan ook niet verwonderlijk dat er met de rust een 2-0 voorsprong op het scorebord stond. Een juiste weergave van de wedstrijd, waarin wij tot de rust geen enkele mogelijkheid hebben gehad op een beter resultaat.

Dat geldt ook voor de tweede helft, waarin we eventjes de druk van Haarsteeg hebben kunnen weerstaan, met hots- knots voetbal, van weg is weg en met harde trappen naar voren, die net zo snel weer terug waren. De eindstand werd bereikt door een prachtig schot van de beste man van Haarsteeg en een benutte strafschop, gegeven nadat Roel fungeerde als doelman en we de wedstrijd ook nog beëindigden met 10 man. Na het laatste fluitsignaal van de beste man op het veld, was er wellicht opluchting dat de score niet hoger opgelopen was. Nu weer de blik op komende zondag als RKDVC in de volgende derby op bezoek komt. We hopen dan een ander Nieuwkuijk te zien, dat met passie, strijd en beleving deze wedstrijd zal spelen.