Nieuwkuijk 1 | 3e klasse C | Zuid 1

Begeleiding:

Trainingstijden: dinsdag 19:30 uur tot 21:00 uur, donderdag 19:30 uur tot 21:00 uur

RKDVC, verdiende winnaar in derby

Geschreven door Piet Sanders.

Het talrijk opgekomen publiek zag vanaf het begin een beter voetballend RKDVC en dat beeld is de gehele wedstrijd  zo gebleven, zodat de 0-2 einduitslag op het scorebord een uitslag is, waarmee je vrede kunt en moet  hebben Dat wil niet zeggen dat we geen kansen hebben gehad. Zeker in de eerste helft waren er een paar kansen, die  een beter lot hadden verdiend.  Een goed genomen vrije trap ranselde “onze” Daan op voortreffelijke wijze uit het doel. Ook bij andere doelrijpe kansen liet hij zien dat hij een goede doelman is en de “Drunensen” daar blij mee mogen zijn. Als je zelf de kansen niet benut dan valt het doelpunt aan de andere kant. Uit een aanval van RKDVC wist de spits dus te scoren nadat hij de bal, na een schot op ons doel, op een presenteerblaadje voor zijn voeten kreeg waarna hij beheerst scoorde. Een domper, maar zeker geen onverdiende voorsprong gezien het beeld van de wedstrijd, waarin we wel met passie, strijd en beleving aardige tegenstand gaven.

Na de rust een zelfde beeld, RKDVC beter en wij knokken voor beter resultaat, zonder echte kansen.  Uit een van de aanvallen en na een misverstand in onze verdediging wist RKDVC nogmaals te scoren en was de wedstrijd gespeeld. Wij hebben nog van alles geprobeerd om de score een beter aanzien te geven, hadden misschien wel een doelpuntje verdiend op basis van inzet etc., maar voetballend moesten we het afleggen tegen de RKDVC’ers, die na het laatste fluitsignaal van de uitstekende leidende, jonge scheidsrechter als winnaars van het veld mochten stappen. We hebben een beter en feller Nieuwkuijk gezien dan in de vorige wedstrijden, maar ook kunnen constateren in en na deze sportieve en spannende derby dat er nog veel trainingsarbeid verricht moet worden.