Nieuwkuijk 1 | 3e klasse C | Zuid 1

Begeleiding:

Trainingstijden: dinsdag 19:30 uur tot 21:00 uur, donderdag 19:30 uur tot 21:00 uur

Nieuwkuijk wint verdient van ODC

Geschreven door Thom Blankers.

Na een dikke maand winterstop mochten de mannen van trainer Patrick Berkelmans afgelopen zondag weer voor de competitie het veld in.

Tegenstander was het Boxtelse ODC. Zij bivakkeren al het gehele seizoen aan de bovenzijde van de ranglijst en Nieuwkuijk was dus gewaarschuwd voor deze geduchte tegenstander. Bij trainer Berkelmans was er zelfs zichtbaar sprake van ouderwetse wedstrijdspanning.

Ons ‘eerste’ had er duidelijk zin in na een maand waarin slechts getraind en geoefend werd. Dit was dan ook te merken in de openingsfase. Nieuwkuijk zocht veelvuldig het Boxtelse doel op maar stuitte daarbij telkens op de sterk in de wedstrijd zittende Boxtelse keeper. Na wat kansen over een weer was het toch de thuisclub die zeer terecht op voorsprong kwam. Het was Niels Kok die in de 34e via een Boxtels been de 1-0 op het scorebord wist zetten.

Ook in de tweede helft kwam Nieuwkuijk er een aantal malen gevaarlijk uit.
De  oude voetbalwet spookte echter door de hoofden van iedereen met een Kuijks hart. ‘Als je zelf niet de 2-0 maakt kan het kwartje zomaar de andere kant opvallen’.  Gelukkig was de Kuijkse defensie en keeper Dave Tausch goed bij de les en was de wil om te winnen duidelijk aanwezig.

Aan de onzekerheid werd door de blauw witten halverwege de 2e helft definitief een einde gemaakt. Met een messcherpe assist zette Roy Fitters van uit het midden Rick van Buul vrij voor de keeper. Met een mooie beweging omspeelde hij hem en wist daarna, tot opluchting van de supporters, het lege doel te vinden. Bij ODC was hierdoor het geloof in een goed resultaat daarna echt weg. De voorsprong kwam dan ook niet meer in gevaar en het was wachten tot de goed fluitende scheids de wedstrijd van het laatste fluitsignaal kon voorzien. Na dit fluitsignaal konden de supporters zich in de door het snerttoernooi goed gevulde kantine gaan begeven en kon de zondag voor velen nog even verlengd worden......

Man of the Match: Alex vd Water