Nieuwkuijk 1 | 3e klasse C | Zuid 1

Begeleiding:

Trainingstijden: dinsdag 19:30 uur tot 21:00 uur, donderdag 19:30 uur tot 21:00 uur

Staking overschaduwt goed voetbal

Geschreven door HB.

Zondagmiddag, fris maar lekker weer. De supporters hebben er zin en vertrouwen in na de mooie winst van vorige week tegen ODC.
De wedstrijd begint met 1 minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van Henk (Henny) Vermegen. Dan de aftrap. Nieuwkuijk komt goed uit de startblokken. Kansjes. Maar na een counter van BMC via de rechterkant kijken we tegen een 1-0 achterstand aan. Niet nodig, maar genoeg tijd om te reageren. En die reactie is voetballend prima. Er komen kansjes en kansen. Nieuwkuijk heeft de overhand. Roy de Vaan breekt door en krijgt een goede kans op 1-1, maar de bal gaat naast. Hoewel BMC vooral aan de rechterkant gevaarlijk blijft via de counter. Een goed schot van Niels Kok gaat net over. Roy de Vaan breekt weer door en wordt gevloerd. Doorgebroken speler wordt aan de rand van de zestien gevloerd, dus......geen kaart....De vrije trap treft geen doel. LEES VERDER

Na de rust hopen we op een voortzetting van het vertoonde spel, alleen beloond met doelpunten. En ja, de zon gaat schijnen en het vertrouwen groeit. Het spelbeeld blijft gelijk als in de eerste helft. Nieuwkuijk blijft domineren tegen BMC. Er komen kansen. Het moet lukken.En ja hoor, Roy Fitters frommelt zich aan de rechterkant door de verdediging en geeft een assist aan Niels Kok. Niels weet deze kans te verzilveren. Het staat 1-1. Er zit méér in. Nieuwkuijk blijft aandringen. Mooie wedstrijd en goed om aan te zien. Rick van Buul pakt op het middelveld de bal op en loopt dwars door Jan en Alleman door naar het doel: 2-1!! Nieuwkuijk verdiend op voorsprong. Op naar de 3-1. Maar helaas, BMC scoort via een mooi zondagsschot de 2-2. Nou ja, puntje hadden we vooraf voor getekend.Maar niet voor de afloop: Gestaakt. Mooie dorpsclubs als Nieuwkuijk en BMC onwaardig. Na een vervelende trek en duwpartij met aandeel van 'supporters' langs de lijn is de scheidsrechter het overzicht kwijt en besluit een paar minuten voor tijd bij 2-2 te staken. Jammer van zo'n mooie middag, ,aar het spel biedt in ieder geval veel vertrouwen voor de toekomst.

Nu eerst carnaval.