Blessurebehandeling door de verzorger

RKVV Nieuwkuijk vindt het belangrijk dat leden een goede behandeling krijgen bij een blessure. Hiervoor heeft de vereniging 2 verzorgers: Sjaak Dekker en Jacqueline de Laat. Beide zijn er primair voor de selectie, maar ook leden van andere teams kunnen gebruikmaken van hun diensten.

Een blessure

Om je blessurebehandeling zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken zodat jullie samen een behandelplan kunnen opstellen.

Afspraak maken

Sjaak en Jacqueline zijn op dinsdag- en donderdagavond aanwezig van 19.00 tot 21.30 uur. Het eerste half uur is geblokt voor de selectie. Je bent na 19.30 uur van harte welkom om binnen te lopen. Dit kan zonder afspraak met het risico dat ze geen tijd voor je hebben. Met een afspraak heb je dus de zekerheid dat je op de afgesproken tijd geholpen wordt.

Fysiotherapie Van Bommel Vlijmen

Met Fysiotherapie Van Bommel Vlijmen hebben we de afspraak dat leden die in het weekend een blessure hebben opgelopen op maandag door een fysiotherapeut snel gezien kunnen worden. Dit sportmedisch spreekuur wordt uitgevoerd door mevrouw Annelies Mier. Zij adviseert, behandeld of verwijst de sporter door voor echografie of naar de huisarts voor verder onderzoek.

Leden van RKVV Nieuwkuijk kunnen na telefonische afspraak op maandagochtend (voor 09.30 uur) bij Annelies Mier terecht voor onderzoek. U dient zelf met uw verzekering af te stemmen of deze kosten vergoed worden door uw verzekering. Onderstaand twee handige brochures met informatie hoe te handelen bij spier- en peesblessures, kramp en voor gewrichtsklachten (enkel/knie/vingers):

Blessurepreventie

Naast het goed behandelen van blessures is het eigenlijk nog belangrijker om deze zoveel mogelijk te voorkomen. Over het voorkomen van blessures is veel informatie te vinden op het internet, waaronder deze preventieve oefeningen van de KNVB (https://youtu.be/eUr_y5tb2eY).

Meer informatie over blessurepreventie: