E1 komt tekort tegen FC Engelen

Geschreven door Bart van Merwijk. Gepost in Nieuwkuijk E1

De uitwedstrijd tegen Engelen kende weinig goede voortekenen: regen die met bakken uit de lucht komt, een speelster die 's-ochtends te laat is, de afslag "Engelen" die dicht is waardoor we een gigantisch stuk om moeten rijden, de parkeerplaats die onmogelijk te bereiken valt, spelers die in de kleedkamer bezig zijn met de douche en de prullenbak ipv de wedstrijd die (dat kan er ook nog wel bij) gespeeld zou gaan worden op kunstgras (dit tot grote teleurstelling van de schrijver die nu nog de korrels uit z'n schoenen aan t halen is). Kortom: de voorbereiding was niet optimaal.

Daarom was het niet eens zo slecht van ons dat we in het begin aardig mee konden met de E1 van FC Engelen. Allebei de teams werden achterin vastgezet zodat we een spervuur aan uittrappen zagen van beide keepers en maar weinig goed voetbal. Engelen kreeg wat kansen uit afstandsschoten en wij probeerden het met dribbelen maar beiden leverden niks op. Na een minuut of 10 kantelde de wedstrijd in ons nadeel: Als Engelen de bal had waren we steeds een (of twee!) stap(pen) te laat en als wij de bal hadden werd er niet goed vrijgelopen zodat we hem ook snel kwijt raakten. Daarom was het geen wonder dat Engelen alsnog gemakkelijk uitliep naar een 3-0 ruststand.

In de rust werd alles nog eens op scherp gezet: er moet toch echt feller verdedigd gaan worden en we moeten beter "onze man" in de gaten gaan houden want we zijn steeds te laat!

Als dan na 50 seconden in de 2e helft de 4-0 in het netje ligt twijfelen de leiders of er wel goed geluisterd is? Daarna pakten we het wat beter op. Duels werden plots gewonnen en we kwamen een paar keer gevaarlijk voor de goal van de tegenstander. We scoorden zelfs 2x en schoten nog een bal op de paal EN een op de lat! De leiders van Engelen werden wat onrustig maar het "slotakkoord" was toch voor hen. De aanvoerder (en beste speler van het veld) wist een mooie aanval af t maken: 5-2.

We kwamen vandaag duidelijk te kort tegen een feller en sneller Engelen. Niet getreurd en blijven trainen om ook dit niveau te kunnen halen is het motto. Eens kijken of we volgende week al punten kunnen pakken tegen Den Dungen.

Groet, Bart van Merwijk.